Bibian: wat een powervrouw

Hoop

Ik heb best een tijdje getwijfeld of ik over de ellende van Bibian mag schrijven in een blog. Als ik tot voor kort nog nooit Bibian had gehoord, had ik het zeker niet gedaan. Maar ik bewonder haar mentaliteit als mens en als sporter enorm en ik volg haar al jaren. Bij elk TV-programma waar zij komt, biggelen de tranen over mijn wangen. Een belangrijke afweging voor mij is dat Bibian zelf ook de media zoekt. Dus, bij deze mijn blog over mijn bewondering voor Bibian.

Als je al 20 jaar vecht tegen kanker en zo positief bent en blijft en altijd wensen, verlangens en doelen hebt, dan ben je voor velen een bron van inspiratie. Ondanks alle ellende gaat Bibian altijd weer voor nieuwe doelen, maar helaas ziet het er dit keer echt niet goed uit. En dan verschijnt ze met haar stralende lach bij Humberto en deelt ze met ons haar wijze levenslessen.

Bibian geeft de tip om te gaan doen wat je leuk vindt, waar je een passie voor hebt. De tweede tip is om herinneringen te verzamelen in plaats van om bezittingen te hebben. De derde levensles is om gewoon een beetje lief voor elkaar te zijn.  In deze pandemie lijkt het dat steeds meer mensen zich dit beseffen en letterlijk een pas op de plaats maken of de reset-knop hebben ingedrukt.

Zo ogenschijnlijk simpel, zo puur en relatief makkelijk zijn de levenslessen van Bibian in praktijk te brengen. Ik vraag mij regelmatig af hoe het toch komt dat zo veel mensen ontevreden en soms ongelukkig zijn. En dat er nu zo veel mensen klagen over de beperkingen en wat er allemaal wordt opgelegd door
de overheid en dat we zo weinig kunnen. Dat mensen het gevoel hebben dat er hen dingen worden ontnomen en dat er zo veel mensen echt boos zijn. Ik schaam mij soms kapot voor deze mensen en ook voor mijn eigen gemeut zo af en toe. 

Koester de mensen om jou heen, koester de dingen die wel kunnen, koester dat we in Nederland over het algemeen in weelde leven en hunker naar de tijd dat we weer meer kunnen doen. Maar besef dat we het goed hebben in
dit mooie land en doe dus de dingen waar je energie van krijgt. Bibian doet dit al heel lang, ondanks dat ze al heel lang kanker heeft. 

Soms komen mensen pas tot dit waardevolle inzicht zodra er zich een urgente situatie voordoet. Je kunt dan denken aan een overlijden van iemand die jou dierbaar is of de boodschap van jouw arts dat je zelf ernstig ziek bent, een dreigend ontslag op je werk of een ander noodlot dat op jouw pad komt.

Zonder dat ik pretentieus wil zijn, gun ik jou een leven waarin jij nu al bewust de keuzes maakt zonder de urgentie af te wachten. Als ik jou daar bij kan helpen en als je het lef hebt om dit met jezelf aan te gaan en in actie te komen, dan doe ik dat meer dan graag. 

Kijk ook even op mijn website (www.devosfinanciallifeplanner.nl). Naast mijn blogs heb ik een nieuwe pagina gelanceerd: My Wonderwall. Laat je verwonderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *