Corona moe

De laatste tijd hoor ik dat mensen Corona moe zijn. Tsja, wat moet ik daar nou van zeggen? Sommige dingen in het leven zijn verre van leuk en er wordt nu eenmaal niet gevraagd of je vandaag wel of geen zin hebt in Corona. Hetzelfde geldt voor mensen die te horen krijgen dat ze ernstig ziek zijn, hun baan verliezen of een andere fikse tegenslag krijgen te incasseren. En dat blijken achteraf vaak beslissende momenten waarop belangrijke keuzes worden gemaakt.

Ik probeer altijd de positieve kant van iets te zien en dat geldt ook voor Corona. Toen in maart de Corona pandemie in Nederland op zijn hevigst was, is er in gezinnen veel veranderd. Veel mensen sprake over een reset, een pas op plaats. Er was voor sommigen even minder druk op het werk, er waren geen files en we hebben ons snel aangepast. Hoe raar was het om de eerste keer een klant geen hand te geven om hem te verwelkomen of om vrienden niet te kussen of te knuffelen? Ook op straat en in de supermarkt was het onwennig om letterlijk om iemand heen te lopen. Voorheen deden we dat vooral bij zwervers of bij ongure types. En tijdens Corona deden we dit uit respect voor de gezondheid van de ander en een lachje of een kort praatje maakte veel goed. We hadden begrip voor elkaar.

Mensen toonden zich van hun beste kant. Er was veel creativiteit en flexibiliteit en er ontstonden heel mooie initiatieven. Sommige muzikanten klaagden steen en been en de ander ging muziek maken voor de deur bij verpleegtehuizen en beleefde een mooie tijd.  We koesterden wat we wel konden doen. We konden de natuur in, legpuzzels maken met het gezin, hardlopen, de kinderen helpen met het thuis leren etc.

Het zou mooi zijn als we een aantal dingen ook na Corona in stand houden. Ik ben heel benieuwd hoe jij hier naar kijkt? Val je weer terug in het oude gedrag en in het oude ritme? Het is makkelijk om in je comfort zone te blijven maar hoe weet je of dit wel de meeste comfortabele zone is voor jou? 

Wil jij niet wachten op het moment dat je gedwongen wordt om een keuze te maken over wat je echt wilt. Maar heb jij zin en het lef om een aantal dingen nu in je leven te veranderen? Dan help ik jou hier graag mee om jouw eigen lifeplan vorm te geven.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *