Vind jouw passie

Vind jouw passie

Veel dingen in het leven gaan op de automatische piloot. Dagen, weken, maanden en jaren vliegen aan ons voorbij. Social media herinneren je er continu aan wat voor moois er is geweest en hoe snel de tijd gaat. Mijmeren over het verleden en hoe fijn het toen was is leuk, maar hoe ziet jouw foto van de toekomst eruit?

Neem eens de tijd om stil te staan bij de vraag waar je nu staat en wat je bijvoorbeeld komend jaar wilt doen. De tijd van goede voornemens komt er weer aan, maar meestal leiden de goede voornemens niet tot een echte duurzame verandering. Je moet de intrinsieke motivatie hebben om dingen te doen of te veranderen en niet omdat er toevallig een dag is (31 december) waarop we het jaar afsluiten en verder kijken. En wat een jaar is dit geweest.

Wat heeft 2020 voor jou betekend, wat vond je prettig en wat vond je minder leuk of zelfs erg ingewikkeld? Hoe ben jij omgegaan met de onzekerheid rondom Corona en misschien wel over jouw baan of relatie? Daar goed over nadenken is prima, maar blijf er niet in hangen en keer het tot iets positiefs. In onze sterk veranderende wereld worden de trends die voor Corona al bestonden, versneld en versterkt. Hoe pas jij je hieraan aan of vind je dat
de wereld zich maar aan jou moet aanpassen? Dan wens ik jou veel succes (lees: sterkte).

Of ben je in actie gekomen en heb jij besloten om jouw droom uit te laten komen? Mogelijk heb je dit al gerealiseerd. Of ben je begonnen met het meer aandacht te besteden aan de dierbaren om je heen, ben jij eindelijk eens gaan sporten of ben je lekker gaan wandelen. En weet je, het is ook prima
als je een enorme passie hebt voor kantklossen, postzegels verzamelen of vogels spotten. Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn.

Als je een passie hebt, of als je die binnenkort hoopt te vinden, dan kijk je er naar uit om dit weer te gaan doen en dit kan dus een hele mooie aanvulling zijn op het werk dat mogelijk de laatste tijd wellicht wat minder leuk is. Doe de dingen waar je vrolijk van wordt of energie van krijgt. 

Stel jezelf eens de vraag wat jij nu echt de belangrijke dingen in het leven vindt en of dit dan ook in balans is met de tijd die je hieraan besteedt. Als je hier hulp bij nodig hebt dan ben ik er voor jou. Laat dan even een bericht achter op mijn website.

Maak gebruik van de mogelijkheid om met mij online een gesprek te hebben via videobellen. Deze kennismaking is geheel vrijblijvend en je mag zelf bepalen wat jij dit gesprek waard vindt. Dit heb ik al eens eerder gedaan en dit heeft mooie gesprekken en inzichten opgeleverd.

Gun jij jezelf de tijd om eens stil te staan bij jouw foto van de toekomst?

PS: op de foto staat mijn dochter Tessa. Uiteraard met haar toestemming gepubliceerd. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *